• nan
  • تولید عصاره مخمر توسط فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

  • ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از تولید عصاره مخمر توسط شرکت دانش بنیان تالی ژن پارس، مستقر در این شهرک خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دکتر محمود شیخ زین الدین با بیان اینکه امروزه متخصصان تغذیه بر این باورهستند که سلامت و مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری­زا مستلزم تغذیه مناسب و استفاده از مکمل­های غذایی و خارج کردن مواد شیمیایی از چرخه­ی زندگی جهت بالا بردن سیستم ایمنی می­باشد، اظهار کرد:  محیط داخلی دستگاه گوارش، محل مناسبی برای فعالیت فلور طبیعی و مفید بدن می باشد.

وی افزود: تقویت این باکتری­ها می­تواند مانع از جایگزینی باکتری­های مضر در دستگاه گوارش شود و همچنین در افزایش جذب مواد غذایی و بالا بردن ضریب رشد کمک نماید که یکی از عواملی که می­تواند ما را به اهداف ذکر شده برساند، استفاده از محرک رشد عصاره مخمر می­باشد.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه عصاره مخمر (Yeast Extract) به عنوان یک منبع مغذی می­باشد که از سلول­های مخمر به عنوان ماده اصلی تهیه می­شود، ادامه داد: سلول­های مخمر حاوی مقدار زیادی پروتئین، هیدرات­های کربن، لیپید، ویتامین و مواد معدنی هستند.

وی اضافه کرد: عصاره مخمر شامل ترکیبات محلول در آب سلول­های مخمر می­باشد و بیشتر از اسیدهای آمینه، پپتیدها، کربوهیدرات­ها و نمک­ها تشکیل می­شود.

شیخ زین الدین ادامه داد: وجود ترکیبات نیتروژنی و ویتامین­ها به دلیل ویژگی­های مهم تغذیه­ای، باعث ارزش بالای عصاره مخمر به عنوان یک منبع غذایی شده­اند.

وی در خصوص کاربردهای این عصاره توضیح داد: این عصاره دارای کاربردهای وسیعی در صنایع غذایی از جمله مکمل غذایی دام و طیور، غذای حیوانات خانگی، مواد غذایی گیاهی، مکمل پروتئینی و ویتامینی و مهمتر از همه به عنوان یکی از منابع اصلی غذایی محیط کشت­های میکروبیولوژی می­باشد.

رییس این مرکز علم و فناوری افزود: همچنین عصاره مخمر به خاطر ایجاد طعم گوشتی به عنوان ماده طعم دهنده در انواع سوپ­ها، سس­ها، خورشت­ها، غذاهای اسنکی و غذاهای کنسرو شده به مقدار زیاد مورد استفاده قرار می­گیرد.

وی با بیان اینکه براساس نوع کاربردی که عصاره مخمر، مورد استفاده قرار می­گیرد به اشکال مختلف تهیه می­شود، گفت: این اشکال شامل عصاره مخمر مایع، عصاره مخمر خمیری یا سس مانند و پودر عصاره مخمر هستند که پودر عصاره مخمر بیشتر در ترکیبات محیط­های کشت میکروبیولوژیک استفاده می­شود.

شیخ زین الدین بیان کرد: کشت تعدادی از سویه­های باکتریایی بر روی محیط کشت­های میکروبی حاوی عصاره مخمر تالی ژن پارس، رشد قابل قبولی را در مقایسه با رشد آن­ها در محیط کشت­های حاوی عصاره مخمر خارجی نشان داده است.

 

تعداد بازدید : ۵۲۸      تاریخ: 1392/05/13

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت